088- 5753000

JIJ maakt het verschil

Zozijn

Gewoon ergens een kopje koffie drinken of samen een heerlijke wandeling maken. Als vrijwilliger bij Zozijn ben je van onschatbare waarde voor mensen met een beperking. Want voor hen zijn alledaagse dingen niet altijd vanzelfsprekend. Dat kan het wel zijn samen met een vrijwilliger.

Zozijn heeft meer dan 725 vrijwilligers, ben jij de volgende?


Vrijwilligerswerk bij Zozijn

Zozijn brengt vrijwilligers en cliënten samen. We bemiddelen en begeleiden om te komen tot een goede match waarbij er voor iedereen een klik is en we aansluiten bij elkaars wensen rondom dagen/tijd/frequentie.
Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Meld het ons en wij brengen je idee onder de aandacht.


Wie zoeken we:
Iedereen die enthousiast is, hart heeft voor mensen met een beperking en een paar uur (of meer) wil helpen. 
Als vrijwilliger maak je het mogelijk dat mensen met een beperking meer leuke dingen kunnen doen. Voor jou misschien een kleine moeite, voor hen een wereld van verschil. JIJ maakt het verschil!


Wat kun je doen:
Individuele cliënt
We zoeken vrijwilligers die een maatje willen zijn voor een individuele cliënt. Vragen zoals wandelen, fietsen, zwemmen, winkelen, er samen op uit, persoonlijke aandacht en contact zijn dan de vragen waar je aan moet denken.

Meerdere cliënten
Ook zoeken we vrijwilligers die zich voor meerdere cliënten van een woon- of dagbestedingslocatie van Zozijn willen inzetten. Hierdoor kunnen meerdere cliënten genieten van de extra aandacht en het extra paar handen. Dit kan betekenen dat je je voor meerdere cliënten tegelijk inzet bij een groepsactiviteit. Bv zwemmen, sport of muziek- of creatieveactiviteit. Of dat je je elke keer voor 1 of enkele wisselende cliënten inzet. Bijvoorbeeld voor een bezoekje aan de markt, kopje koffie of een spelletje. Welke client aanwezig is en zin heeft doet met je mee.

Voor cliënten
Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die zich niet met maar voor cliënten willen inzettten. Je bent dan ondersteunend. Vacatures hiervoor zijn bv tuinonderhoud of klusjesman/vrouw. Dit kan zowel een vraag van een individuele cliënt zijn als van een woon- of werklocatie.

Zozijn
Postbus 10
7390 AA Twello
T 088- 5753000
Hoofdkantoor: Molenallee 50, 7384 AN Wilp